In mijn omgeving zijn er meerdere mensen waarbij het inparkeren van de auto niet bovenaan de favorietenlijst staat. Men rijdt nog liever een extra rondje, dan de achterligger te laten wachten op allerlei halfbakken inparkeer pogingen en we willen het graag heel netjes, zonder iets te raken en zonder gezichtsverlies. Zo anders is dat in Spanje!

Dubbel parkeren, met de knipperlichten aan, daar kijkt niemand van op. Sterker nog, men begint zelfs een gezellige conversatie naast de auto, die toch echt een obstakel vormt voor het overige verkeer. Dat is heel normaal en geeft (overwegend) geen ergernis.
Er zijn er ook die de auto, tot de millimeter nauwkeurig, weten in te parkeren en die daarmee een probleem creëeren voor de anderen in de rij. Her en der wordt daarbij wel eens een bumpertje geraakt, maar dat gebeurt niet stiekem. Het mag!

Door deze ervaringen werd ik wat nonchalant en dacht ik een geel kruis op de weg te kunnen negeren.  Parkeren op die plek......wie zal dat interesseren?
Het was dan best heel teleurstellend om een vette prent achter de ruitenwisser aan te treffen. Maar als je deze boete binnen een week voldoet, dan wordt het bedrag gehalveerd.
Wat is afdingen toch leuk, al wordt het in deze door de overheid gedaan.

Vorig bericht
RIJSTVELDEN
Volgend bericht
PANTOFFELS