Verwarming / Water

De gasflessen
Buiten in een van de nissen van de zij-trap naar het zwembad, staan in principe 6 gasflessen met butaangas. In het Spaans heet zo'n gasfles "Una bombona de butano". Alle 6 de flessen zijn gekoppeld en drie extra flessen zijn volle reserve flessen. De gekoppelde flessen staan in verbinding met de combiketel in de technische ruimte. Deze ketel is gekoppeld aan alle radiatoren van beide Casas. Wanneer de flessen leeg zijn moeten de lege flessen ontkoppeld en de volle gekoppeld worden. Het zal van Maart tot en met Oktober nauwelijks voorkomen dat de gasflessen verwisseld moeten worden!

Het verwisselen van de gasflessen wanneer deze leeg zijn is vrij eenvoudig, maar het is toch handig om onderstaande link even aan te klikken voor een You-tube filmpje met uitleg. (Dit is in het Spaans, maar het filmpje is op zich duidelijk!)
---WISSELEN GASFLES---


Het water wordt geleverd door een flinke elektrische150 liter boiler, die voldoende heet water produceert voor beide Casas. 

In de winter levert een combiketel het warme water voor de verwarming en is dan zo geschakeld dat deze de CV's voorziet van heet water voor zowel Casa Bodega, als voor Casa Miguel.

Zou er sprake zijn van problemen met water, verwarming, gas of de airco, loopt de normale COMMUNICATIE ALTIJD VIA JOHN 0031 653247135 ( of zie de pagina Contact). Betreft het een urgent probleem met betrekking tot een van deze zaken en is John niet bereikbaar, bestaat de mogelijkheid om onze Nederlandse all-round monteur/loodgieter Hennie Sonneveldt in te schakelen. (Zie in dat geval de pagina Nuttige info pand van deze site)

De gasflessenjpg.jpgBoiler-Combiketel2 2015.jpg

                                                                           NUTTIGE INFO  (Klik op deze link om terug te keren naar NUTTIGE INFO (startsite)