IN EN RONDOM HET HUIS

Nog even samen de puntjes doornemen?

Mocht u tijdens uw verblijf vragen over de villa hebben, of merkt u op dat zich ergens een storing voordoet?
Neem dan altijd éérst contact op met John Roosdorp. (telefoon +31 0653247135)

Hij helpt u verder op weg, of neemt contact op met een monteur ter plekke.

Mocht u tijdens uw verblijf vragen over het pand hebben, of merkt u op dat zich ergens een storing voordoet? Neem dan altijd éérst contact op met John Roosdorp. (telefoon +31 0653247135)
Hij helpt u verder op weg, of neemt contact op met een monteur ter plekke.

ALGEMEEN :

  • Wij hebben een aantal kleine kluisjes buiten geplaatst waar de sleutels van Casa Juan en Casa Miguel in liggen. Deze kluisjes bevinden *van bovenaf de weg gezien) links bovenaan de trap. Om de kluis te openen toetst u de code in. U hoort een klik en kan met de draaiknop de deur ontgrendelen. Toets u verkeerd? Geen probleem, wacht een paar seconden en probeer het gewoon opnieuw. (Ter geruststelling, het kluisje werkt perfect met de code, maar zou er zich een probleem voor doen,dan hebben onze Engelse buren ( rechts vanaf de weg gezien) een sleutel. Wanneer die er in het slechts denkbare scenario ook niet zouden zijn, bel dan met John Roosdorp, want er is op het terrein een reservesleutel aanwezig.
  • Boven het huis aan de weg is voldoende parkeerplek voor twee of meer auto’s. Het is aan te raden de eerste keer de auto boven te parkeren. Wanneer u de situatie heeft bekeken kunt u de auto, als u er geen angst voor heeft, achteruit naar beneden rijden. Bijvoorbeeld om bagage of zware boodschappen in of uit te laden. Een ervaren chauffeur zal zeker geen problemen hebben. Toch is het verstandig om bij het uitrijden altijd even een persoon aan te laten geven of de weg boven vrij is.
  • Huurt u Casa Juan? Dan mag u natuurlijk ook gebruik maken van de bijbehorende buitenkeuken bij Casa Miguel. Heeft u problemen met welke apparatuur dan ook bel dan gerust met John. Hij is in principe altijd bereikbaar of belt snel terug. Uw vakantieplezier staat bij ons voorop!
  • In beide casas zijn een brandblusser, een koolmonoxidemelder en rookmelders aanwezig.
  • Er is een (Spaans sprekende) beheerder (Hector). Verder hebben we een Duits sprekende allround onderhoudsmonteur (Alain), die eventuele probleempjes snel oplost.
  • Wij hebben een septic tank die prima werkt, maar toiletpapier is bepaald niet goed voor de werking. Wij verzoeken iedereen dus na toiletgebruik het toiletpapier in het afvalbakje bij de toiletten te deponeren. Dit is in tegenstelling tot in Nederland, in Spanje heel gebruikelijk.
  • Het zwembad heeft een super gezellige verlichting voor als het donker is. Dit is ook heel sfeervol als u ’s avonds op één van de terrassen zit. De verlichting wordt bedient met een schakelknop, deze bevind zich in de muur van het huis aan het voor-terras, vlak bij hoek van het zij/voor-terras. Vergeet echter niet als u naar binnen gaat deze verlichting uit te doen, anders drijft het zwembad de volgende ochtend vol met ongedierte. Er is een schepnet aanwezig om de verdronken beestjes en ingewaaide blaadjes even uit het zwembad te vissen.
  • Ingesmeerd met zonnebrandcrème, maar toch zin in een duik? Graag even douchen voordat u gebruikt maakt van het zwembad. (er is een buitendouche aanwezig)

TELEVISIE :

Verblijft u in Casa Juan? :

Met de afstandsbedieningen voor de zendersatelliet kan in , behalve de zenderkast (knopje rechtsboven mag altijd aan blijven staan) ook de TV aan en uit gedaan worden. Er hangt een extra HDMI kabel aan de TV om bijvoorbeeld een laptop op aan te kunnen sluiten. Moet natuurlijk wel het juiste kanaal op de TV even overgezet worden.

Verblijft u in Casa Miguel? :

Bij de televisie liggen twee afstandsbediedingen.
Mocht op de ontvanger (op het plankje onder de televisie) het lampje rood branden bij STANDBY, dan drukt u links op het dit kastje op het knopje POWER. Wacht tot in het display de blauwe cijfers 0001 staan, het lampje bij STANDBY brand nu groen.

Zet met de kleinere Samsung afstandsbediening de televisie aan. In principe heeft u nu beeld.
Krijgt u de melding dat er geen signaal beschikbaar is, druk op de  SOURCE knop van de Samsung afstandbediening en selecteer HDMI2/DVI. U heeft nu beeld.

De kanalen en het geluidsvolume kunt u kiezen met de grotere afstandsbediening.
De Samsung afstandsbediening heeft u dus alleen nodig om de televisie aan en uit te zetten. De ontvanger hoeft u na gebruik niet uit te schakelen.

In beide huizen zijn de televisies voorzien van een Google Chromecast.
Kies op de afstandbediening voor het juiste HDMI kanaal. (Dit is de naam van uw verblijf)
Volg de stappen op het scherm.
Klik hier voor meer informatie over de Google Chromecast.

Veel kijkplezier!

Keuken Casa Miguel

Keramische kookplaat:
Wanneer het display LO aangeeft, is zijn de toetsen geblokkeerd. Door een paar seconden op het slotje te drukken, zijn de toetsen weer vrij voor gebruik.

Oven:
Download hier een beknopte handleiding voor de combi-magnetron van Casa Miguel.