Spanje is het land van de feesten en vooral zomers lijkt er dagelijks wat te vieren.
Veel van deze feesten hebben een religieuze achtergrond, maar ik verdenk de Spanjaarden ervan dat ze zelf ook nog wel eens een reden bedenken om iets groots en meeslepend te vieren. Hoe dan ook, alles wordt ingeluid, begeleid en afgesloten met vuurwerk.
Regelmatig zijn er optochten in klederdracht, met daarbij dans en muziek. Een plaats als Denia heeft meerdere fanfarecorpsen en ze worden allemaal actief ingezet tijdens festiviteiten. Met  trots wordt er muziek gemaakt door jong en oud. Hele families, van verschillende generaties, gaan de straat op om met elkaar te genieten van het schouwspel.
Het restaurant waar zij gezamenlijk gaan eten ziet er in onze ogen soms wat ongezellig uit, maar de hoeveelheid lokale Spanjaarden op een terras is een maatstaf voor de kwaliteit van het eten. Dus reden om aan te sluiten.
 
Tijdens de vele feesten wordt er over de hele dag flink wat knalvuurwerk afgestoken en in de avonduren siert kleurrijk vuurwerk de lucht. Voor oudejaarsavond hebben de Spanjaarden ook meerdere tradities bedacht. Zo eet iedereen twaalf druiven achter elkaar, één druif met iedere slag van de klok om middernacht.
 
Maar juist op dat moment wordt er geen vuurwerk afgestoken, niets!!!
Daar sta je dan, met je mond vol druiven.
Vorig bericht
PANTOFFELS
Volgend bericht
AFDINGEN